top of page
Taking Notes

Termene si conditii

NOTIFICARE PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL SI POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR

Aceasta notificare privind protectia datelor (denumita, in continuare, „Notificare”) stabileste situatiile in care Policolor Exim SRL, cu sediul in str. Calafatului, 1A, Podari, Romania, (denumita, in continuare, „Societatea“ sau “Noi”) poate colecta, utiliza, prelua in alt mod datele personale ale clientilor nostri in conformitate cu Regulamentul nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal (denumit, in continuare, “RGPD”).

DATE CU CARACTER PERSONAL

1. Dupa cum se utilizeaza in prezenta notificare:

„Client” inseamna o persoana care (a) ne-a contactat prin orice mijloace pentru a afla mai multe despre orice produsele sau serviciile pe care le furnizam sau (b) sau poate a incheiat un contract cu noi pentru furnizarea oricaror produse sau servicii; si

„Date cu caracter personal” inseamna informatii, adevarate sau nu, despre un client sau un potential client care poate fi identificat sau identificabil: (a) din aceste date; sau (b) din acele date si/sau alte informatii la care avem sau este posibil sa avem acces.

2. In functie de natura interactiunii cu noi, cateva exemple de date personale pe care este posibil sa colectam de la tine, numele si informatiile tale de identificare, informatii de contact, cum ar fi adresata de e-mail sau numarul de telefon, nationalitatea, sexul, data nasterii, informatii privind ocuparea fortei de munca si informatii financiare, cum ar fi numerele cartilor de credit, numere de carduri de debit sau informatii despre cont bancar.

3. Alti termeni utilizati in prezenta notificare au semnificatiile furnizate de RGDP (in cazul in care contextul permite acest lucru).

COLECTAREA, UTILIZAREA SI DESCRIEREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

4. Procedam la colectarea datelelor personale in cazul in care (a) ne sunt furnizate de tine in mod voluntar direct sau prin intermediul unei terte parti care a fost autorizata de tine sa iti dezvaluie datele cu caracter personal (reprezentantul tau autorizat) dupa ce (i) tu (sau reprezentantul tau autorizat) ati fost notificati cu privire la scopurile pentru care sunt colectate datele si (ii) tu (sau reprezentantul tau autorizat) v-ati exprimat in scris acordul pentru colectarea si utilizarea datele cu caracter personal in acest scop sau (b) colectarea si utilizarea datelor cu caracter personal fara consimtamant este permisa sau solicitata de RGDP sau de alte legi incidente. Colectarea si utilizarea datelor tale cu caracter personal va fi efectuata doar dupa obtinerea constimtamantului, iar acestea nu vor fi utilizate in alte scopuri, cu exceptia cazurilor in care acest lucru este permis de legele.

5. Putem colecta si utiliza datele tale personale pentru oricare dintre urmatoarele scopuri sau pentru toate acestea:
a) indeplinirea de obligatii in cursul sau in legatura cu furnizarea de produsele si / sau serviciile noaste solicitate de tine;
b) verificarea identitatii tale;
c) raspunderea, tratarea si prelucrarea interogarilor, cererilor, plangerilor si feedback-ul de la tine;
d) gestionarea relatiei cu noi;
e) prelucrarea tranzactiilor de plata sau de credit;
f) trimiterea informatiilor de marketing despre produsele sau serviciile noastre, inclusiv notificarea de evenimentele noastre de marketing, de initiative si de promotii, de membru si scheme de recompense si alte promotii;
g) respectarea oricaror legi, regulamente, coduri de practica, orientari sau reguli aplicabile, sau sa asiste la aplicarea legii si investigatiile efectuate de guvern si / sau autoritatea de reglementare;
h) orice alte scopuri pentru care ati furnizat informatiile;
i) orice alte scopuri comerciale legate de sau in legatura cu cele de mai sus.

5.1. Nu utilizam date cu caracter prsonal pentru prelucrarea automatizata si nici pentru realizarea de profile. Nu luam niciodata decizii automate cu privire la tine. Utilizam mijloace tehnice pentru stocarea in conditii de securitate. Nu prelucram date in scopuri secundate incomplatibile cu scopurile pentru care le-am colectat.

6. Putem dezvalui datele tale personale:
a) daca o astfel de divulgare este necesara pentru indeplinirea obligatiilor in cursul sau in legatura cu furnizarea de produse sau servicii solicitate de tine; sau
(b) furnizorilor de servicii terte, agentilor si altor organizatii cu care ne-am angajat sa efectueze oricare dintre functiile enumerate la art. 5 de mai sus pentru noi.

7. Scopurile enumerate in clauzele de mai sus pot continua sa se aplice chiar si in situatiile in care relatia ta cu noi (de exemplu, in temeiul unui contract) a fost reziliata/a incetat sau modificata, in orice mod, pentru o perioada de timp rezonabila (inclusiv, daca este cazul, o perioada care sa ne permita sa ne exercitam drepturile in baza oricarui contract incheiat cu tine).

Retragerea consimtamantului

8. Poti retrage consimtamantul, doar pentru viitor, cere-ne sa nu-l mai folosim si / sau dezvaluim datele tale personale pentru niciunul sau toate scopurile enumerate mai sus. Retragerea consimtamantului se va efectua prin trimiterea solicitarii tale in scris, la adresa din str. Calafatului, 1A, Podari, Dolj sau prin e-mail: mail@policolorexim.ro

9. La primirea cererii de retragere a consimtamantului acordat, este posibil sa solicitam acordarea unui timp, fara depasirea termenul impus de RGDP (in functie de complexitatea cererii si de impactul acesteia asupra relatiei noastre cu dvs.) pentru ca cererea ta sa fie procesata si pentru ca noi sa te informam despre consecintele aderarii noastre la acestea, inclusiv orice consecinte juridice care iti pot afecta drepturile si obligatiile. In general, vom cauta sa procesam solicitarea ta in termen de zece (10) zile lucratoare de la primirea acesteia.

10. In timp ce respectam decizia de retragere a consimtamantului, te rugam sa retii ca, in functie de natura si scopul solicitarii tale, (exemplu: onorarea comenzilor) s-ar putea sa nu fim in masura sa continuam sa furnizam produsele noastre sau sa iti oferim servicii si, in astfel de circumstante, te vom anunta inainte de a incheia procesarea solicitarii tale. Daca decizi sa anulezi retragerea consimtamantului, te rugam sa
ne informezi in scris, in modul descris in art. 8 de mai sus.

PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

12. Pentru a-ti proteja datele personale impotriva accesului neautorizat, colectarii, utilizarii, divulgarii, copierii, modificarea, eliminarea sau riscurile similare, am introdus proceduri administrative, masuri fizice si tehnice, cum ar fi protectia antivirus la zi, criptarea si utilizarea filtrelor de confidentialitate pentru a asigura stocarea si transmiterea datelor personale de catre noi si dezvaluirea datelor personale atat la nivel intern, cat si la furnizorii nostri de servicii terte autorizati si agenti numai pe baza nevoii de a cunoaste.

ACURATETA DATELOR CU CARACTER PERSONALE

13. In general, ne bazam pe datele personale furnizate de dvs. (sau de reprezentantul dvs. autorizat). Pentru a va asigura ca datele dvs. cu caracter personal sunt actuale, complete si exacte, va rugam sa informati daca exista modificari ale datelor dvs. cu caracter personal prin transmiterea unei solicitari in scris la adresa din strada Calafatului nr 1A, Braniște, Podari, 207467 sau prin e-mail la mail@policolorexim.ro

RETENTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

14. Putem pastra datele tale personale atata timp cat este necesar pentru a indeplini scopul pentru care a fost colectat, sau dupa cum este necesar sau permis de legislatia aplicabila.

15. Vom renunta la pastrarea datelor tale personale sau la eliminarea mijloacelor prin care datele pot fi asociate cu tine, de indata ce este rezonabil sa presupunem ca aceasta pastrare nu mai serveste scopulului pentru care datele cu caracter personal au fost colectate si legislatia incidenta nu impune pastrarea acestora.

TRANSFERUL DATELOR CU CARACTER PERSONAL IN AFARA ROMANIEI

16. Nu transferam datele personale in alte tari. In orice caz, daca procedam astfel, vom obtine consimtamantul tau prealabil si ne vom asigura ca datele tale personale vor beneficia de protectie.

DREPTUL TAU

17. In orice moment, poti exercita urmatoarele drepturi: drepturi de informare, de acces, rectificare, stergere, restrictionarea prelucrarii, portabilitate, opozitie, precum si dreptul de a nu face obiectul unei decizii automate (profilare). Pentru a le exercita ne poti contacta la adresa de e-mail mail@policolorexim.ro sau prin transmiterea unei adrese la sediul nostru din str. Calafatului, 1A, Podari, Dolj.

Dreptul de informare si acces

La solicitarea ta iti comunicam toate si fiecare dintre informatiile pe care le detinem despre tine.

Dreptul de rectificare

Ne poti solicita sa modificam si/sau sa actualizam datele tale sau sa remediem datele tale, daca sunt inexacte.

Drepturi de control pentru datele tale (restrictionarea prelucrarii, portabilitate, opozitie, precum si dreptul de a nu face obiectul unei decizii automate – profilare)

Pentru datele cu caracter perosnal pe care le detinem despre tine, ne puteti solicita: stergerea (total sau partial, parte din acestea), portabilitate (le transferam oricarui operator indicat de tine acolo unde acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic), restrictionarea prelucrarii, precum si dreptul de a nu face obiectul unei decizii automate – profilare.

Vom lua in considerare orice solicitari sau plangeri pe care le primim si vom transmite un raspuns cu respectarea termenelor prevazute de lege. In cazul in care nu esti multumit de raspunsul nostru sau consideri ca prelucrarea este efectuata cu incalcarea legislatiei aplicabile, poti formula o plangere la autoritatea de supravehere a datelor din Romania, respectiv Autoritatea Nationala de Supravegehere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal,cu sediul in Bd. Gheorghe Magheru nr.28-30, Bucuresti, Romania

Conform cu noua legislatie europeana in materie de cookie-uri, aducem la cunostinta faptul ca www.policolorexim.ro foloseste cookie-uri cu scopul de a imbunatati experienta utilizatorilor.

Chiar daca utilizarea de cookie-uri este lipsita de pericole, informatiile prezentate in randurile ce urmeaza au rolul de a informa utilizatorul cu privire la plasarea, utilizarea si administrarea de cookie-uri pe site-ul www.policolorexim.ro 

Politica de utilizare Cookie-uri

Acest document – Politica de Utilizare Cookie-uri, face referire la cookie-urile de pe site-ul www.policolorexim.ro

Ce sunt Cookie-urile?

Internet Cookie (cunoscut si sub denumiri precum Browser Cookie, HTTP Cookie sau pur si simplu Cookie) este un fisier de mici dimensiuni stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente care permit accesul la internet, ale unui utilizator. Acest fisier este format din litere si numere, nu contine programe software, virusi, spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului deoarece este complet “pasiv”.

Cu ce scop sunt folosite Cookie-urile?

In contextul web 2.0, exista o serie de roluri pe care modulele cookies le pot avea:
– permit recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intr-un mod relevant, adaptat la terminal;
– permit personalizarea setarilor precum limba in care este afisat un site sau aspecte legate de functionalitatea sau afisarea grafica a paginilor;
– permit aplicatiilor multimedia sa fie parte dintr-un anumit website, imbunatatind astfel experienta de navigare;
– ofera proprietarilor de pagini web statistici anonime agregate care ajuta la intelegerea modului in care un utilizator beneficiaza de respectivele pagini web, permitand proprietarilor imbunatatirea structurii si continutului lor.

Pe scurt, cookie-urile sunt utilizate pentru a aminti alegerile facute de utilizator la un anumit moment dat sau pentru a recunoaste vizitatorii frecventi ai unei pagini web, asigurand acestora o experienta placuta de navigare.

Ce tipuri de Cookie-uri pot fi folosite?

Modulele de cookies pot fi grupate in doua categorii:
– Cookie-uri de sesiune – sunt stocate temporar in cookie-urile din browser-ul dumneavoastra, fiind memorate doar pana cand utilizatorul iese de pe site-ul respectiv sau inchide fereastra browser-ului in care e deschis (un exemplu este cel al logarii si iesirii din contul de e-mail sau de pe retelele de socializare)
– Cookie-uri persistente – stocarea acestora se face pe hard driver-ul unui computer.

In functie de durata de viata, exista cookie-uri folosite exclusiv pentru o singura sesiune, nefiind retinute dupa ce utilizatorul a parasit website-ul si cookie-uri retinute si reutilizate la fiecare vizita a utilizatorului pe site-ul respectiv. Totusi, cookie-urile pot fi sterse in orice moment de catre utilizator prin intermediul setarilor browser-ului.

O alta categorie de cookie-uri sunt cele furnizate prin intermediul unor terte parti, third part cookies. Ele nu sunt plasate de proprietarul site-ului respectiv, insa furnizorii terti trebuie sa respecte legea in vigoare si politicile de confidentialitate impuse de detinatorul website-ului.

O vizita pe acest site poate plasa cookie-uri in urmatoarele scopuri:

– Cookie-uri pentru performanta website-ului: acestea retin preferintele utilizatorilor astfel incat nu mai este nevoie precizarea lor la fiecare vizita pe site.
– Cookie-uri pentru analiza vizitatorilor: softul de analytics furnizat de o parte terta genereaza un cookie de analiza a utilizatorului. Acest cookie ne spune daca sunteti un utilizator frecvent al acestui site sau daca va aflati la prima vizita. In cazul in care sunteti inregistrat pe site, acest cookie, utilizat in scop statistic, ne permite accesul la informatii precum adresa de e-mail si user name-ul utilizat, acestea fiind supuse informatiilor prevazute in Termeni si Conditii, Politica de confidentialitate, precum si prevederilor legislatiei in vigoare cu privire la protejarea datelor cu caracter personal.
– Cookie-uri pentru geotargetting: acest tip de cookie este utilizat de catre un soft ce vizeaza stabilirea tarii din care accesati site-ul.
– Cookie-uri pentru publicitate: ne permit sa aflam daca ati vizualizat o reclama online, care este tipul acesteia si cat timp a trecut de cand ati vazut mesajul publicitar. Pentru o mai buna targetare a publicitatii, putem folosi si cookie-uri apartinand unei terte parti. Acestea sunt anonime, stocand informatii despre continutul vizualizat si nu despre utilizatori.
– Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate: unele terte parti folosesc propriile cookie-uri anonime pentru a analiza numarul de persoane care a fost expus unui mesaj publicitar sau pentru a vedea cate persoane au fost expuse de mai multe ori la aceeasi reclama. Acele companii care genereaza astfel de cookie-uri au propriile politici de confidentialitate, iar acest website nu are acces pentru a citi sau scrie aceste module de cookie-uri.
– Alte cookie-uri ale unor terte parti: cu scopul de a urmari succesul unei aplicatii sau pentru a customiza una, tertii pot seta propriile cookie-uri anonime. De exemplu, daca distribuiti un articol de pe acest website prin intermediul butonului pentru retelele de socializare, acea retea va inregistra activitatea dumneavoastra.

Sfaturi pentru o navigare sigura bazata pe cookie-uri

Cookie-urile sunt pretutindeni si nu pot fi evitate atata timp cat doriti sa accesati diverse site-uri de pe Internet, atat locale, cat si internationale. Importanta este intelegerea modului in care acestea functioneaza si opereaza, a beneficiilor pe care le aduc si a intrebuintarilor lor in ceea ce priveste imbunatatirea experientei de navigare a utilizatorilor.

Pentru a naviga fara griji cu ajutorul cookie-urilor, va oferim urmatoarele sfaturi:
– Puteti particulariza setarile browser-ului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a crea un nivel confortabil al securitatii utilizarii cookie-urilor.
– Puteti seta termene de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si a datelor personale de acces.
– Puteti lua in considerare setarea browser-ului pentru a sterge datele de navigare de fiecare data cand inchideti browser-ul.
– Asigurati-va ca browser-ul este mereu updatat.

Pot opri modulele de cookie-uri?

Refuzul de a primi cookie-uri poate determina ca anumite site-uri sa nu poata fi accesate sau utilizarea lor sa fie dificila. De asemenea, o astfel de optiune nu garanteaza faptul ca nu veti mai fi receptorul mesajelor de publicitate online.

Browserele actuale permit posibilitatea de a seta sau dezactiva cookie-urile. In general, pentru a face aceste schimbari, puteti accesa rubrica ”optiuni” sau ”preferinte” din browser-ul pe care-l utilizati.

Informatii suplimentare si sfaturi tehnice gasiti accesand site-urile oficiale:
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox

bottom of page